Рецепти

Приготував бичачі “бубонці”. Делікатес який не кожен зважиться спробувати.

Мова йде про бичачих тестикулах, або простіше кажучи – “яєчках”.
Погодьтеся – це досить специфічний субпродукт.

Але між тим, у багатьох країнах страви з бичачих “бубенчиков” займають почесне місце в національній кухні. В Іспанії, наприклад, дуже популярна страва під назвою “корида”, в Азербайджані роблять з них шашлик. В Індії та Малайзії страви з бичачих “яєчок” вважаються цілющими для чоловіків. Їдять їх і на Кавказі, Центральній і Східній Азії.

Дістати цей незвичайний субпродукт виявилося досить непросто, в м’ясних крамницях я його ніде не знайшов. У підсумку придбав яєчка на центральному ринку, так і привезли тільки на замовлення.

Пора приступати до готування.
Хоча я вже знайомий зі смаком цього субпродукту, але ніколи не готував його самостійно. В останній раз я пробував блюдо з яєць років 20 тому в селі.
Готували їх за нехитрим рецептом – просто обробляли і обсмажували з цибулею. Так само приготую і я, тільки попередньо ще отварю.

Ось так виглядають бичачі сім’яники

Спочатку яйця потрібно обробити.
Для цього знадобиться гострий серп ніж)))

Тестикулу потрібно надрізати уздовж, на глибину в кілька сантиметрів. Ядро укладено, як би, в дві оболонки, якщо перша знімається легко, то з другої довелося трохи повозиться.

Сама структура насінників дуже ніжна, тому плівку треба знімати обережно, інакше можна перетворити все у фарш.

Ось що в результаті у мене вийшло.
Тепер їх потрібно нарізати на шматочки і ретельно промити проточною водою.

Кожне яйце я розрізав уздовж, а потім кожну половинку ще на чотири частини.
Далі, я просто їх отварил протягом 10 хвилин в підсоленій і приправленою спеціями воді.

Насінники після варіння зменшилися в два рази і стали більш щільними.

Як я вже говорив – смажити яєчка я буду просто з ріпчастою цибулею, посоливши і приправивши чорним перцем.

10 хвилин на сковороді і готово.

Ось такий “делікатес” вийшов. Дуже смачне і ніжне за структурою блюдо.
Не знаю навіть з чим порівняти за смаком, напевно, це неправильно, але бичачі яєчка мені чомусь нагадують смаком курячі шлуночки, тільки вони більш м’які.

На цьому мабуть все, спасибі, що змогли дочитати до кінця!

І так, з нетерпінням чекаю образливих коментарів від особливо гидливих осіб)))

Ставте лайк, підписуйтесь, діліться своєю думкою в коментарях – все це здорово допомагає каналу в розвитку і стимулює автора на подальші дилетантські опуси.